[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasadorii Moldovei de la Kiev și Viena s-au întâlnit cu contingentul moldovenesc din cadrul Misiunii speciale de monitorizare a OSCE în Ucraina
30 Mai

Ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, Ruslan Bolbocean, și Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE, Ambasadorul la Viena, Victor Osipov, au efectuat o vizită de lucru în orașul Kramatorsk din estul Ucrainei, unde au avut o întâlnire cu contingentul moldovenesc din cadrul Misiunii speciale de monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM OSCE). Întrunirea a fost organizată, în premieră, la inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, transmite CURENTUL.

În cadrul reuniunii membrii contingentului moldovenesc în SMM OSCE au prezentat informații ample privind diverse aspecte legate de mandatul Misiunii și particularitățile activităților desfășurate în Ucraina. De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea situației din Ucraina ce vizează domeniul securității, inclusiv privind evoluțiile recente din zona de conflict din regiunile de est ale țării vecine.

Misiunea a fost instituită în luna martie 2014, având drept scop monitorizarea regimului de încetare a focului în zona de conflict din raioanele de est ale Ucrainei, respectarea drepturilor omului, ale minorităților naționale și religioase. Membrii contingentului moldovean, în număr de 39 persoane, activează în majoritatea din cele 10 oficii ale Misiunii dislocate în estul și vestul Ucrainei, precum și în oficiul central din Kiev.

Programul vizitei șefilor misiunilor diplomatice de la Kiev și Viena la Kramatorsk a inclus o întrevedere cu șeful administrației de stat a regiunii Donețk, conducătorul administrației militaro-civile regionale, Pavlo Jebrivskii, precum și vizitarea unor obiective de la Slaveansk, care au avut de suferit în urma luptelor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților