[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasada RM în Bulgaria a desfășurat o recepție oficială la Sofia cu prilejul Zilei Independenței RM
20 Septembrie

Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria a organizat o recepţie oficială cu prilejul împlinirii a 27 ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Printre invitații prezenți la eveniment au fost Yuri Sterk, vice-ministru al Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, politicieni, peste 30 de șefi de misiuni diplomatice, alți membri ai corpului diplomatic, înalți reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi mediului academic, cultural şi de afaceri, înalți prelați ai Bisericii ortodoxe bulgare, precum şi membri ai comunităţii moldovenilor din Bulgaria.

În alocuțiunea sa, ambasadorul Ştefan Gorda a vorbit despre semnificația zilei de 27 august 1991 și despre eforturile depuse în prezent pentru avansarea pe calea reformelor și modernizării, în sensul realizării obiectivului prioritar de accedere în familia europeană. Șeful misiunii diplomatice a mai remarcat că integrarea europeană este cel mai bun răspuns în plan regional pentru consolidarea păcii, stabilității și dezvoltării democratice, subliniind că Republica Moldova este interesată în procesul de extindere a UE în spațiul Europei de sud-est.

Ambasadorul a dat o apreciere înaltă stadiului curent al relațiilor moldo-bulgare, evocând agenda bilaterală dinamică și consistentă, principalele repere ale acesteia fiind vizitele oficialilor de rang înalt din ambele state, creșterea schimburilor comerciale, intensificarea dialogului cultural și academic, precum și a relațiilor directe dintre comunitățile locale.

Au fost exprimate mulțumiri Consulului onorific al Republicii Moldova la Plovdiv, Veselin Chipev şi echipe sale, pentru aprofundarea şi dezvoltarea relaţiilor moldo-bulgare, dar și pentru contribuţia sa la organizarea evenimentului festiv. La recepție a evoluat quartetul de coarde din Sofia, care a intonat imnurile ambelor țări şi a delectat publicul cu un program de piese din repertoriul moldovenesc și universal.

rec513309_img_2 rec513309_img_1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților