[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alți doi bănuiți în organizarea migrației ilegale, reținuți pentru 72 de ore
25 August
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST sub conducerea Procuraturii raionului Căușeni au destructurat un grup infracțional specializat în organizarea migrației ilegale. 
Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, urmărind scopul obținerii unui folos material, doi cetățeni ai Republicii Moldova au organizat trecerea ilegală a cetățenilor ucraineni peste frontiera moldo-ucraineană. Din declarațiile străinilor, serviciile de migrare ilegală din Ucraina în R. Moldova i-ar fi costat între 2000-6000 de dolari SUA.
În baza informațiilor acumulate, echipele de investigație au desfășurat cinci percheziții la domiciliile figuranților și în mijloacele de transport. În rezultat, au fost ridicate două automobile utilizate de către bănuiți pentru transportarea persoanelor, sume bănești, telefoane mobile și alte probe utile pentru cauza penală.
Totodată, au fost reținuți pentru 72 de ore doi conaționali, care figurează ca organizatorii grupului infracțional specializat în organizarea migrației ilegale.
În continuare sunt întreprinse acțiuni procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.
Inapoi la arhiva noutaților