[ X ]
Alte subiecte au fost abordate în cadrul unui nou atelier de discuții privind modificarea legislației electorale și conexe
23 Martie

Au avut loc noi discuții pe marginea propunerilor de modificare a legislației electorale, eveniment care a reunit, și de această dată, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanți ai partidelor politice, instituțiilor publice centrale și locale, societății civile, experți și parteneri de dezvoltare.

Cel de-al doilea atelier a abordat modificările procedurilor de desemnare și înregistrare a candidaților în alegeri și reglementarea campaniei electorale prin prisma statutului observatorilor și reflectării alegerilor în mass-media.

Propunerile de modificare, prezentate de secretarul CEC, Alexandr Berlinschii, au vizat îmbunătățirea prevederilor legale referitoare la desemnarea și înregistrarea candidaților, colectarea semnăturilor pentru susținerea candidaților independenți și pentru inițierea referendumului, precum și procedura de prezentare și verificare a listelor de subscripție.

Iar Ludmila Lupașco, membră a Comisiei Electorale Centrale, a prezentat propunerile identificate pentru perfecționarea legislației pe partea de monitorizare și reflectare în mass-media a campaniei electorale. Acestea s-au referit la activitatea, drepturile și obligațiile observatorilor în perioada electorală, precum și la principiile generale privind reflectarea alegerilor de către mijloacele de informare în masă.

Evenimentul a fost organizat de către Comisia Electorală Centrală (CEC), în parteneriat cu Asociația Promo-LEX și Coaliția pentru Alegeri Libere și Corecte.

Următoarele teme propuse pentru discuții se vor axa pe subiectele legate de finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale și procedurile judiciare în organizarea și desfășurarea alegerilor.

Inapoi la arhiva noutaților