[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alianța pentru Centenar: „Viitorul Republicii Moldova este unionist, este european”
1 Decembrie

Alianța pentru Centenar a adresat astăzi un mesaj de felicitare tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale a României, și a îndemnat pe cei care simt românește să se alăture Marșului Unirii, ce va avea loc mâine, 2 decembrie, la Chișinău, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, organizatorii au comunicat că marșul va începe la ora 14.00, la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, în centrul Capitalei.

„Anume la monumentul lui Ștefan cel Mare, pentru că e cel mai mare domnitor român, iar marșul de mâine e unul foarte important”, a spus Ion Leașcenco, președintele organizației Blocului Unității Naționale din Chișinău.

Potrivit Alianței pentru Centenar, marșul va continua pe strada Bănulescu Bodoni până la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, unde au avut loc ședințele Sfatului Țării, ulterior – unioniștii se vor îndrepta spre Parlament și se vor opri în Scuarul Europei din Parcul Central.

„Viitorul Republicii Moldova este unionist, este european. Noi ne dorim Unirea Republicii Moldova cu România”, a adăugat Leașcenco.

La rândul său, Vlad Bilețchi, președintele Asociației „Unirea-ODIP”, a îndemnat pe cei dornici să participe la toate acțiunile lansate de Alianța pentru Centenar. „Noi vă oferim, în schimb, 10 mii de panglici tricolor și 10 mii de calendare”, a adăugat el.

Totodată, unioniștii au îndemnat pe cei care doresc să devină „voluntari ai Unirii” să acceseze www.unire2018.ro și să se înregistreze.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților