[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandru Slusari: Ce e asta, dacă nu e bătăie de jos față de agricultură?
23 Mai

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, director executiv al Asociației „Forța Femierilor”, afirmă că Guvernul actual nu atrage atenția cuvenită domeniului strategic – agricultura, informează CURENTUL.

Alexandru Slusari a menționat că e nevoie urgentă de sisteme de irigare, or sunt semne de secetă.

„Exemplu elocvent de atitudine a autorităților față de agricultură.

Peste doi ani durează serialul transmiterii a 7 sisteme de irigare la scara mare de la concernul falimentat Apele Moldovei și Agenția Proprietății Publice către asociațiile utilizatorilor de apă. Au fost și filmări din Căușeni cum țăvile au fost scoase și transportate la Metalferos. M-am implicat atunci ca deputat. Am avut comisia la fața locului și am impus în martie 2021 APP de urgență să pregătească documentele de predare. Dar au urmat alegerile anticipate și sub paravanul proceselor politice unii funcționari iară au blocat procedura.

9 luni de când avem alt guvern. Problema așa și nu este rezolvată. Agricultorii au obosit să scrie demersuri. În 2/3 din raioane deja sunt toate semnele ale secetei. E nevoie urgentă de sistemele de irigare, așa cum sunt ele după gestionarea proastă din partea statului”, a spus el.

Ex-deputatul a mai spus în context: „Din martie documentele pentru Hotărârea de Guvern au fost transmise în Cancelaria de stat. Acum suntem la finele lunii mai. Ce e asta, dacă nu e bătaie de joc față de ramura strategică?”

Inapoi la arhiva noutaților