[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandru Bujorean: „Nu este localitate în care să nu găsești obiecte de infrastructură construite de aleșii locali ai PLDM încă în anii 2010-2014”
12 August

Un nou atelier de lucru dedicat sporirii competențelor în domeniul administrării publice locale a reunit viitori primari și consilieri locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova din raioanele Cimișlia, Hâncești, Leova, Basarabeasca și Căușeni, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul a fost organizat pe 11 august a.c., la Cimișlia, în parteneriat cu Centrul de Excelență în Management Public și Fundația ”Konrad Adenauer”.

Vicepreședintele PLDM, Alexandru Bujorean, a salutat participanții, menționând că, cetățenii își doresc o administrație locală aproape de nevoile lor, care știe și poate să le rezolve problemele.

„Atelierul ne va pregăti echipa atât pentru alegerile din toamnă, cât și pentru exercitarea mandatelor, pe care le vom lua cu siguranță. După trei scrutine în care PLDM nu a participat ca și concurent electoral, am decis să revenim, pentru că avem experiență de guvernare și memorie instituțională. Nu este localitate în care să nu găsești obiecte de infrastructură construite de aleșii locali ai PLDM încă în anii 2010-2014, când transformasem toată țara într-un mare șantier. E adevărat că ulterior au lucrat și alte guverne, însă cu o mână lansau proiectul, iar cu alta – intentau dosare penale. Eu cred că trebuie să învățăm să fim mai buni, să muncim mai mult, iar aprecierea va veni de la alegători. Noi am fost și vom fi cei mai buni!”, a spus Alexandru Bujorean.

În același context, primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a afirmat că pentru el este o onoare să găzduiască un asemenea eveniment, deoarece obiectivul principal al unui primar bun este să fie cât mai pregătit să servească țara și cetățenii.

De menționat că, atelierul a inclus sesiuni interactive despre organizarea şi funcţionarea administraţiei publice locale, procedurile juridice de participare a candidatului în campania electorală, strategiile de acțiune ale viitorilor aleși locali, modalitățile de identificare a problemelor în localități, construcția mesajului electoral ș.a.

„La final, participanții au exersat în echipe elaborarea planurilor și a mesajelor de campanie. Atelierul de lucru face parte dintr-o serie de instruiri pentru creșterea performanței echipei PLDM la nivel local, organizate cu suportul Fundației ”Konrad Adenauer” și al Centrului de Excelență în Management Public”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților