[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alergători profesioniști și amatori vor traversa raioanele de Vest a republicii în cadrul ultramaratonului „Rubicon 2019”
1 Februarie

În Moldova, astăzi, se dă startul etapei finale a ultramaratonului „Rubicon 2019”, care va dura trei zile. Anul acesta, competiția va avea loc pentru a treia oară și va trece prin toate raioanele vestice ale republicii – începând cu orașul Briceni, până în orașul Cahul, transmite CURENTUL.

În decursul acestor trei zile, sportivii profesioniști și alergătorii amatori vor depăși etapă cu etapă pentru a colecta cât mai multe insigne cu stema raioanelor. Scopul atleților este să colecteze insignele tuturor raioanelor republicii.

Competiția va începe în orașul Briceni la ora 05:00. Distanța totală a cursei, împărțită în 43 etape, este de 540,3 km. Distanța fiecărei etape este de 6 – 13 km. Durata totală a cursei este de 58 ore și 31 minute.

Ultramaratonul „Rubicon” se desfășoară în Republica Moldova deja al treilea an consecutiv. În anul 2017, ștafeta a avut loc pe teritoriul raioanelor estice ale țării. În 2018 – pe teritoriul raioanelor centrale.

Scopul acestei curse de ultramaraton este de a promova sportul amator în Republica Moldova, de a familiariza participanții cu raioanele țării, cu patrimoniul cultural și cu atracțiile acestora, precum și de a implica raioanele în viața sportivă a țării.

Organizatorii ultramaratonului „Rubicon 2019” sunt organizația sportivă Sporter și cel mai mare panou de anunțuri gratuite din Moldova – 999.md.

Punctul de star al maratonului este orașul Briceni, iar pe 3 februarie acesta se va încheia la Giurgiulești.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților