[ X ]
[ X ]
[ X ]
AIPA a prezentat raportul de activitate la Parlament
19 Februarie

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a prezentat raportul de activitate pentru 2019 și prioritățile pentru 2020 în cadrul ședinței Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară. Raportul de activitate a fost prezentat de directorul general al AIPA, Vadim Curmei, transmite CURENTUL.

„În 2019, Planul de activitate a avut 8 obiective cu 42 de acțiuni, dintre care 38 au fost realizate în termen. În 2019 AIPA a atins un record la numărul cererilor privind subvenționările. Producătorii agricoli au declarat că au făcut investiții în valoare de 4 miliarde de lei și au generat crearea a peste 400 locuri de muncă. Au fost lansate 3 apeluri de depunere a cererilor de subvenție în avans. Din totalul dosarelor, 37 de proiecte sunt start-up-uri generate de femei fermieri. S-a îmbunătățit cadrul normativ al Agenției. AIPA a fost înregistrată la Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal drept entitate care accesează datele cu caracter personal. Dosarele depuse de producătorii agricoli au fost scanate și sunt menținute în sistemul electronic elaborat de AIPA. Pe parcursul 2019 AIPA a elaborat 5 spoturi video privind activitatea AIPA”, a spus Vadim Curmei.

Deputații din cadrul Comisiei au adresat mai multe întrebări conducerii AIPA privind fondurile Agenției, sumele subvențiilor, calculul sumelor etc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților