[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGER: Solicităm MF să prezinte un proiect de hotărâre prin care achizițiile de valoare peste 50 mii de lei să fie transparente
6 Februarie

Lipsa transparenței decizionale în noua lege cu privire la achizițiile publice a fost subiectul unei conferințe de presă, organizată de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER), informează CURENTUL.

Reprezentantul Asociației, Olesea Stamate, s-a referit la unele carențe. „Prin achizițiile publice, anual, se cheltuie peste 10 miliarde de lei. Solicităm Ministerului Finanțelor să prezinte un proiect de hotărâre prin care achizițiile de valoare peste 50 mii de lei să fie transparente, utilizând și sistemul Mtender”, a comunicat Stamate.

În același timp, reprezentantul Asociației a făcut un apel. „Încurajăm autoritățile publice să asigure transparența tuturor procedurilor de achiziție publică de bunuri, servicii sau lucrări din domeniul propriu de activitate, mediul de afaceri să participe activ la depistarea, contestarea și respectiv înlăturarea deficiențelor procedurilor de achiziție. Chemăm partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova să susțină în continuare inițiativele de promovare a transparenței activității autorităților publice și proceselor legate de luarea deciziilor la toate nivelele”, a conchis ea.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților