[ X ]
[ X ]
[ X ]
Agenți economici, transport public, persoane monitorizate de efectivul MAI. Au fost aplicate și amenzi
22 Martie

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, conform Hotărârii CNESP nr.51, din 19 martie 2021, monitorizează în continuare respectarea măsurilor de prevenire și control, în legătură cu agravarea situației epidemiologice, creșterea numărului formelor grave ale bolii și a numărului de decese. În acțiunile desfășurate masiv pe întreg teritoriul țării sunt implicați peste 9 mii de angajați MAI, transmite CURENTUL.

Astfel, în perioada 20-21 martie au fost întocmite 335 procese verbale cu privire la contravenții în baza art. 761 din CC.

În acest sens, au fost verificați 1.540 agenți economici, 612 unități de transport public, monitorizate 7.026 de persoane aflate la domiciliu în autoizolare dintre care 3.708 au fost verificate. Prin intermediul numărului unic de urgență 112, în adresa Poliției au parvenit 35 apeluri cu privire la informații cu privire la COVID-19.

Totodată, au fost constatate 188 de contravenții privind nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice și au fost sancționate, conform art. 761 CC, 181 persoane fizice și 7 agenți economici.

La moment, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 283 de angajați sunt infectați cu COVID-19. De la începutul perioadei pandemice au fost confirmați 3.456 angajați, 3.164 au fost vindecați iar 9 au decedat.

Menționăm că în total, în perioada pandemică au fost întocmite 25.262 de procese verbale contravenționale pe marginea încălcărilor hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc cifra de 86 mil. lei.

Recomandăm cetățenilor: să păstreze distanța socială, să poarte măști (în transportul public, magazine, spații publice închise și deschise), să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mai mari de 3 persoane, să limiteze prezența în spațiile publice și să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare, să nu încalce legislația în vigoare și să apeleze la 112 în cazul în care au fost martorii unei ilegalități sau dacă au nevoie de ajutor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților