[ X ]
[ X ]
[ X ]
Adrian Băluțel: Doamna Vlah a primit invitația pentru participare la ședința CNIE
24 Noiembrie

Urmare a declarațiilor Bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, precum că a aflat despre ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE) din presă – Adrian Băluțel, secretar al Comisiei, a venit cu unele precizări, informează CURENTUL.

„1. Doamna Vlah a primit invitația pentru participare la ședința CNIE . Adresa pe care o vedeți este a conducătorului administrației dnei Vlah, contact care mi-a fost dat când Bașcanul UTAG a fost inclus în componența Comisiei. Tot pe această adresă a fost transmisă invitația către dna Vlah și pe data de 4 August, prima ședință CNIE la care a fost prezentă doamna Bashkan.

2. La ședința de guvern de la Edineț, am vorbit cu toți membrii CNIE pentru a le reaminti despre ședința, inclusiv cu doamna Vlah. I-am spus despre ședință și că i-am adresat invitația. Doamna Vlah mi-a comunicat că nu a fost informată despre această ședință, dar oricum nu va putea veni pentru că are alte angajamente.

3. Eu sunt responsabil de invitarea și organizarea CNIE. Invitațiile le transmit către toți membrii comisiei, conform decretului președintelui și către cabinetele oficiale ale acestora (șefi de cabinet, asistent personal sau altă persoană desemnată). Niciodată, în procesul de organizare nu a fost exclus sau ignorat nici un membru” – a menționat el.

Politicianul a spus că regretă incidentul și și atacurile asupra doamnei Președinte, Maia Sandu.

„Vreau să menționez că primele două ședințe CNIE au fost dedicate doar completării chestionarului UE pentru obținerea statutului de țară candidat. Imediat după obținerea statului de țară candidat doamna președinte ne-a comunicat că Comisia Națională pentru Integrarea Europeană trebuie extinsă cu includerea reprezentanților UTAG, societății civile, CALM și Sindicate, Patronate și încă câteva instituții și organizații. Insinuările că includerea doamnei Vlah s-a întâmplat după insistența ambasadorilor este un fals.

Pe viitor o să facem tot posibilul asemenea incidente să nu se repete și sper la deschidere și conlucrare din partea cabinetului dnei Vlah”, a conchis el.

Inapoi la arhiva noutaților