[ X ]
[ X ]
[ X ]
Administratorul unei companii din telecomunicații, amendat pentru divulgarea datelor dintr-o investigație penală
16 Martie

Urmare a unui dosar trimis în judecată de procurorul PCCOCS, un administrator al unei companii din domeniul telecomunicațiilor a fost condamnat la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 25.000 lei pentru divulgarea datelor unei investigații penale.

În sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, aceasta a reținut că inculpatul cu vârsta de 48 de ani l-a contactat pe un alt administrator de companie din același domeniu, ai cărui clienți sunt vizați într-un dosar de escrocherie. Deși oamenii legii l-au avertizat că legea-i interzice să facă cunoscute date despre investigație altor persoane, acesta totuși i le-a comunicat acestei persoane terțe.

Mai exact, inculpatul primise de la oamenii legii o ordonanță semnată de un procuror din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care solicita informații despre utilizatorii finali ai serviciilor prestate. Documentul viza anumite numere telefonice, pe care inculpatul le pusese la dispoziția celuilalt administrator, care la rândul său le-a dat în folosință clienților săi. Clienții, însă, le-au folosit pentru înșelarea „investitorilor” în criptomonedă, care au fost lăsați fără două milioane lei.

Prin urmare, divulgarea datelor ordonanței procurorului era de natură să pună sub risc tragerea la răspundere penală a autorilor escrocheriei investigate. Așa cum inculpatul și-a recunoscut vinovăția, potrivit legii, instanța de judecată i-a aplicat o amendă redusă prevăzută de Codul penal, comparativ cu cea maximă de 32.500 lei (sau pedeapsa cu muncă neremunerată de la 180 la 240 de ore).

Inapoi la arhiva noutaților