[ X ]
[ X ]
[ X ]
ACUM: Integrarea europeană reprezintă drumul cel mai scurt spre bunăstare pentru toți cetățenii țării
5 Februarie

Blocul electoral ACUM – Platforma DA și PAS, astăzi, și-a lansat angajamentul cu privire la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, informează CURENTUL.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dar și candidatul din partea blocului electoral ACUM pe circumscripția nr. 50 la alegerile parlamentare, Maia Sandu, s-a referit la importanța integrării. „Integrarea europeană reprezintă drumul cel mai scurt spre bunăstare pentru toți cetățenii țării. Blocul ACUM este unica forță credibilă, care poate fi garantul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, astfel încât până în 2021 să îndeplinim toate condițiile. Noi ne obligăm să restabilim relațiile cu UE și să obținem asistență financiară mult mai mare”, a precizat Sandu.

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), candidatul la alegerile parlamentare de la blocul ACUM pe circumscripția nr. 33, Andrei Năstase, a vorbit despre anumite valori din UE. „A fi european nu este doar o chestiune declarativă, trebuie să îți asumi anumite valori. În Europa nu se negociază, sub nici o formă. Iată de ce regimul hibrid, de astăzi, nu a putut să se valideze drept parteneriat onest cu UE. Integrarea în UE reprezintă revenirea acasă”, a declarat Năstase.

Candidatului blocului ACUM în circumscripția nr. 26, Iurie Reniță, a comunicat unele acțiuni care, potrivit lui, vor fi întreprinse de blocul ACUM după alegeri. „Codul electoral va fi modificat conform recomandărilor Comisiei de la Veneția, inclusiv anularea sistemului mixt. Voința alegătorilor exprimată în alegerile pentru șefia de la Primăria Chișinău va fi executată, iar cei care au participat la invalidare vor fi trași la răspundere. O altă acțiune va fi implementarea reformei judiciare, ce va fi accelerată”, a comunicat Reniță.

Octavian Țîcu, candidatul blocului în circumscripția nr. 16, a vorbit despre relația Republicii Moldova cu România. „Recunoașterea caracterului special și privilegiat al acestor raporturi: istorie, cultură, limbă. Afirmarea continuă a relațiilor de colaborare și parteneriat ce ar avea ca finalitate integrarea în UE a Republicii Moldova. Vedem în România un partener-cheie strategic, prin conectarea la rețelele de energie electrică, finalizarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, dar și altele. Împreună cu România avem un trecut comun și vrem, împreună, să avem un viitor european”, a conchis Țîcu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților