[ X ]
[ X ]
[ X ]
Activitatea transportului public revine în regim normal
16 Iunie

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a anunțat că, activitatea transportului public revine în regim normal, informează CURENTUL.

„Pe parcursul zilei de ieri, din oră în oră am fost informat de către responsabilii Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie despre situația în stațiile de așteptare dar și despre încărcătura fiecărei unități de transport în contextul restricționării acestuia în capitală. Amintesc, decizia a fost luată duminică de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău la recomandările epidemiologilor și Comisiei Naționale de Sănătate Publică. Cu toate acestea împreună cu specialiștii și grupul de lucru, care au monitorizat ieri situația în teren s-a constatat că fluxul de oameni este mult mai mare în stațiile de așteptare și în transport, înainte de a fi sistat, sau după ce își reia activitatea. La fel, am primit mai multe mesaje și solicitări din partea mai multor locuitori, medici care ne-au comunicat despre dificultățile pe care le-au întâlnit pe parcursul zilei când transportul a fost sistat, având un alt grafic de lucru și erau nevoiți să urce în transportul deja plin”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, analizând împreună cu grupul de lucru toate riscurile, a ajuns de comun la concluzia că transportul nu trebuie să fie restricționat pe parcursul săptămânii.

„În acest context, am cerut pentru astăzi la ora 9.30 convocarea Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, și am solicitat să revadă decizia de duminică. Îmi asum acest lucru și declar că vom asigura în continuare capitala pe tot parcursul zilei, cu tot efectivul de transport de care dispunem, astfel să nu fie încărcătura mare a unităților de transport. Foarte mult îmi doresc ca în curând să achiziționăm noi troleibuze și autobuze, pe care ne-am propus, astfel să avem posibilitatea de a soluționa această problemă, iar locuitorii Chișinăului să dispună de transport public și condiții mai bune. Îmi cer scuze de la locuitorii municipiului pentru disconfortul. Totodată mulțumesc pentru înțelegerea de care dați dovadă. Împreună vom reuși. Păstrați distanța și regulile recomandate”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților