[ X ]
[ X ]
[ X ]
Activitatea Ministerului Afacerilor Interne în luna septembrie
2 Octombrie

Ministerul Afacerilor Interne susține inițiativa de sintetizare a activităților lunare pentru o mai bună înțelegere și transparență cu privire la cele realizate în cadrul sistemului de securitate națională.

Realizările principale ale MAI din septembrie 2023:

Inaugurarea sălii pentru instruiri în domeniul tacticilor defensive pentru Studenții Academiei ,,Ștefan cel Mare” a MAI care este dotată cu echipamente performante, în vederea pregătirii actualilor și viitorilor apărători ai ordinii de drept. Proiect implementat de PNUD cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Organizarea reuniunii experților strategici și operaționali din țări membre ale UE și Republica Moldova în cadrul platformei HUB-ului de Securitate al UE la Chișinău la cea de-a 7a ședință focusată pe subiectul combaterii amenințărilor hibride.

Prezentarea rezultatelor mecanismului național de raportare a materialelor de abuz sexual asupra copiilor pilotat cu patru luni în urmă când Republica Moldova a devenit membră a rețelei globale INHOPE.

Întrevederea Ministrului afacerilor interne, Adrian Efros, cu omologul său, Ministrul de Interne și al Administrației al Republicii Polone, Mariusz Kamiński.

Lansarea unui chestionar anonim, completarea căruia va contribui la depistarea nevoilor cetățenilor țării, cu scopul de a fi cât #MAI aproape de cetățeni și a înțelege nevoile acestora. Încurajăm completarea acestuia.

Semnarea Acordul de aderare la Mecanismul de protecție civilă al UE prin care pompierii și salvatorii moldoveni se alătură pe deplin celei mai puternice rețele internaționale de cooperare în domeniul prevenirii, pregătirii și răspunsului la dezastre și gestionarea crizelor.

Semnarea Acordului între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind Statutul Misiunii de Parteneriat a UE în Moldova pentru ca Misiunea să poată exercita pe deplin mandatul de sprijin în creșterea rezilienței sectorului de securitate al țării.

Efectuarea vizitei de lucru a conducerii MAI în orașul Ialoveni cu scopul de a pune în discuție conexiunea APL cu poliția locală; provocările existente cu care se confruntă polițiștii în activitatea zilnică; precum și identificarea soluțiilor pentru creșterea capacităților.

Inapoi la arhiva noutaților