[ X ]
[ X ]
[ X ]
Activitatea ANSA săptămâna trecută: Circa 100 neconformități depistate
30 Iulie

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate 69 de controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 29 agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți și 12 depozite pentru păstrarea temporară a PUFF, transmite CURENTUL.

Verificări s-au făcut și la 17 de agenți economici, care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare pe piețele interne și peste hotare.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 26 ferme de întreținere a animalelor, 8 stâne, 6 întreprinderi avicole, 10 gospodării particulare, 8 exploatații de animale și 6 puncte farmaceutice unde au efectuat controale planificate și inopinate.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 15 puncte de colectare a laptelui, 2 abatoare, 4 puncte de sacrificare a animalelor, 2 elevatoare, 2 fabrici de vin, o secție de filtrare a apei potabile, 4 brutării, 2 mori o unitate de producere a uleiului vegetal.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 6 piețe agroalimentare, 129 de magazine alimentare, 8 gherete alimentare, 16 magazine specializate, 49 de puncte de control ambulant, 8 unități de comerț a băuturilor răcoritoare. Au fost întreprinse vizite de control la 5 săli de festivități, 20 cafenele, 13 baruri,11 cantine, la 17 blocuri alimentare dintr-o instituție școlară și 2 blocuri de la instituții preșcolare și la 17 tabere de odihnă a copiilor.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 96 de neconformități, întocmite 97 de prescripții, 45 procese verbale de contravenție. Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 45 de mii de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților