[ X ]
[ X ]
[ X ]
Activitatea ANRE a fost apreciată pozitiv în cadrul Raportului anual de implementare al Comunității Energetice pentru anul 2022
27 Decembrie

Recent, în Atena, a avut loc ședința Comitetului pentru Reglementare al Comunității Energetice (Energy Community Regulatory Board-ECRB). În cadrul întrevederii au fost raportate ultimele evoluții în sectoarele energie electrică și gaze naturale, progresul în transpunerea Pachetului Energetic III, în special implementarea Codurilor de rețea europene și Regulamentului privind integritatea şi transparență pieței angro de energie (REMIT). De asemenea, s-a discutat și despre impactul crizei energetice în cadrul țărilor părţi Contractante ale Comunității Energetice.

La eveniment au participat, din partea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Alexei Taran, Director și Elena Stratulat, Șef, Secția Reglementări din cadrul Departamentului Gaze naturale și energie termică.

În cadrul ședinței au fost aleși prin vot, președinții grupurilor de lucru din cadrul ECRB, pentru perioada 2022-2024. Elena Stratulat  a fost aleasă pentru un nou mandat de președinte al Grupului de lucru pentru gaze naturale (ECRB Gas working Group).

Remarcăm că, în Raportul anual de implementare al Comunității Energetice pentru anul 2022 a fost apreciată pozitiv cooperarea şi activitatea ANRE în cadrul Comitetului pentru Reglementare al Comunității Energetice.

Inapoi la arhiva noutaților