[ X ]
[ X ]
[ X ]
Activistul Oleg Brega va candida la alegerile din 2019: „Mă grăbesc să folosesc toată perioada preelectorală”
27 Iulie

La scurt timp după ce a fost anunțată data alegerilor parlamentare, activistul civic Oleg Brega și-a anunțat intenția de a candida independent, informează CURENTUL.

Într-un live pe o rețea de socializare, Oleg Brega a declarat că nu crede că deputații trebuiau să amâne pentru ultima dată posibilă când le permite Constituția.

„Totuși, fapta e împlinită, legea nu mai poate fi modificată, alegerile vor avea loc pe 24 februarie. Eu consider de bon ton, normal, să-mi anunț de pe acum candidatura, mai ales că eu nu o să am banii oligarhilor, a partidelor și voi continua să promovez drepturile omului, să fac activismul pe care l-am făcut până acum, fără fonduri, fără bani. În aceste condiții, mă grăbesc să folosesc toată perioada preelectorală, această jumătate an, ca să anunț că voi candida independent”, a precizat activistul.

Totodată, Oleg Brega a menționat că încă nu a decis pe care circumscripție electorală va candida. „Cum aceștia au numit alegerile iarna, știind ce glod e la țară, cât de închiși, aghesmuiți omenii stau în casă, mă gândesc să candidez la Chișinău, unde am locuit jumătate de viață. Poate în circumscripția 33 care include și Durlești, Trușeni. Însă, cel mai probabil, voi candida pentru diasporă, pentru că de vreun an m-am mutat la București și aș putea împăcat, hotărât, să reprezint diaspora europeană”, a punctat Brega.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților