[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acordul de finanțare a proiectului „Policy Advisory Fund”, semnat între GIZ și Cancelaria de Stat
20 Decembrie

Acordul de implementare a proiectului de cooperare tehnică „Policy Advisory Fund” între GIZ și Cancelaria de Stat, a fost semnat astăzi, de Secretarul General al Guvernului, Igor Talmazan, Directoarea de Țară a GIZ Moldova, Claudia Hermes, și managera proiectului, Laura Cioclea. 

Prin intermediul proiectului și cu suportul financiar al Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul va primi suport pentru implementarea programului său de activitate, în conformitate cu prevederile Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Scopul proiectului este de a îmbunătăți performanța instituțiilor publice, în acest sens contribuția GIZ constituind furnizarea de expertiză, a cursurilor de formare profesională, asigurarea specialiștilor cu materiale și echipamente necesare.

Acordul a fost semnat pentru o perioadă de trei ani și  prevede o finanțare în sumă de 2,5 milioane euro.

Secretarul General al Guvernului a mulțumit directoarea GIZ Moldova pentru sprijinul constant oferit țării noastre în procesul implementare a agendei europene, menționând că semnarea documentului reprezintă „un pilon important în procesul de cooperare al Cancelariei de Stat cu GIZ”.

La rândul său, Secretarul de Stat din cadrul Cancelariei de Stat, Adrian Băluțel a menționat că asistența GIZ este extrem de importantă pentru dezvoltarea Republicii Moldova și atragerea de noi experți. ”Angajamentul nostru este să contribuim într-un mod cât mai eficient la procesul de implementare al Acordului și să atragem profesioniști din domeniu, inclusiv din diasporă, care să contribuie împreună cu noi la construirea unui stat european”, a menționat Adrian Băluțel.

La moment, GIZ implementează 13 proiecte în Republica Moldova, cu un buget total de aproximativ 125 milioane de euro. Proiectele includ sprijin pentru reforma sectorului public, dezvoltarea afacerilor, promovarea energiei durabile și dezvoltarea sectorului agricol. GIZ oferă, de asemenea, expertiză în domeniul integrării europene și în lupta împotriva corupției.

Inapoi la arhiva noutaților