[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acestea au fost reușitele RM în anii independenței potrivit Președintelui Igor Dodon
21 August

În pofida crizelor economice, politice, exodul populației, dezbinării politice și identitară, RM s-a ținut bine. Declarația a fost făcută de Președintele țării, Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, transmit CURENTUL.

Igor Dodon a spus care au fost reușitele țării în anii independenții.

„Am rezistat la apelul sirenelor unioniste, nu am dat țara pe mâini străine și nu ne-am lăsat anexați, nu ne-am pierdut neutralitatea și statalitatea, nu am renunțat la religia creștin-ortodoxă în schimbul unor pseudovalori anti-familie și imorale.

Totodată, deși am fost mereu supuși diferitor presiuni și sfidări din exterior, am reușit să păstrăm un echilibru în relațiile cu vecinii și partenerii noștri externi, am restabilit unele prietenii vechi, am creat altele noi. Ne-am impus ca stat suveran și independent pe harta relațiilor internaționale.

După conflictul transnistrean și cel găgăuz, am reușit totuși să restabilim pacea interetnică, să creăm condiții confortabile de coexistență pentru toate etniile din Republica Moldova.

Pentru o țară care a trecut prin război, prin crize economice repetate, prin exod al populației și prin dezbinare politică și identitară continuă, consider că încă ne-am ținut bine. Au fost ani grei și sper că izbânzile noastre cele mai importante abia urmează”, a spus Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților