[ X ]
[ X ]
[ X ]
Absolvenții Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” și-au primit diplomele
12 Iunie

Absolvenţii promoţiei 2020 a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) au primit, astăzi, diplomele de licenţă şi gradul primar al corpului de ofiţeri „locotenent” în cadrul unei ceremonii desfășurate pe platoul instituţiei, transmite CURENTUL.

Prezent la eveniment, ministrul Alexandru Pînzari a apreciat prestaţia tinerilor locotenenţi pe parcursul studiilor şi le-a urat mult succes în îndeplinirea serviciului militar.

„Aveți în față un viitor și o carieră militară într-un mediu al disciplinei, al valorilor și normelor militare, cu care voi sunteți deprinși deja, din anii de studenție. Vă aşteaptă de aici înainte ani de muncă asiduă, de multe ori presăraţi cu multe clipe de luptă cu propriile limite, însă voi trebuie să fiți determinați de a urma o carieră militară plină de realizări frumoase. Vă urez tuturor mult succes, iar peste ani să ajungeți fiecare în vârful carierei voastre!”, a mai spus ministrul Apărării.

În cadrul ceremoniei, şase studenţi eminenţi ai instituţiei au fost decoraţi de Alexandru Pînzari cu medalia „Bărbăţie şi Curaj” a Armatei Naţionale.

Promoţia anului 2020 are 92 absolvenţi, dintre care 19 fete. Aceştia au studiat la trei specialităţi: infanterie, artilerie, transmisiuni.

La finele studiilor, absolvenţilor AMFA li se acordă serviciu garantat în una din unităţile militare ale Armatei Naţionale.

Durata studiilor în AMFA este de trei ani, iar studenţii se află la întreţinerea deplină a statului: cazarea, hrana şi echipamentul militar sunt gratuite.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților