[ X ]
[ X ]
[ X ]
AAC – invitată să-și împărtășească experiența în gestionarea aviației civile în perioada pandemică în cadrul reuniunii CAPSA-EUR 08
13 Noiembrie

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a fost invitată să-și împărtășească experiența în cadrul reuniunii CAPSA-EUR 08, organizată de Organizația Internațională a Aviației Civile în perioada 11- 12 noiembrie current, informează CURENTUL.

CAPSA este un program voluntar de colaborare intersectorială, multi-organizațională, administrat de Organizația Internațională a Aviației Civile (OACI) în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Evenimentul a reunit peste o sută de participanți din statele europene precum și Israel, Maroc, Kazahstan, reprezentanți ai sediilor OACI din Montreal, organizații internaționale, regionale, naționale și locale pentru a combina eforturile de îmbunătățire a planificării evenimentelor de sănătate publică, care afectează sectorul aviației civile în pandemia cu COVID-19.

Autoritatea Aeronautică Civilă a fost reprezentată de Dna. Elena Cataman, inspector principal Serviciul medicină aeronautică, care a prezentat un Raport ce prevede eforturile comune în gestionarea aviației civile pe timp de pandemie. În același context a vorbit despre experiența Republicii Moldova în recuperarea și gestionarea aviației civile în timpul și perioada post pandemică, aspecte care trebuie îmbunătățite în legislația internațională și națională cât și alte măsuri aplicabile în domeniu.

Colaborarea Republicii Moldova cu ICAO CAPSA, EASA și alte organizații internaționale de profil, aduc un suport imens Autorității Aeronautice Civile în implementarea măsurilor importante și gestionarea activităților de aviație civilă în tratarea sănătății publice, în special a pandemiei de COVID-19.

Menționăm că Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) și reprezentanții Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP) sunt membri și participă la activitățile CAPSA Europe începând cu anul 2006, de la înființarea programului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților