[ X ]
[ X ]
[ X ]
A primit răspuns. Maxim Moroșan: Nu e clar motivul interdiției de intrare în România… Au vrut să mă pedepsească pentru poziția mea civică și politică
20 Mai

Maxim Moroșan, fruntaș al socialiștilor de la Bălți, consilier municipal, a primit un răspuns de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (România) la scrisoarea sa, prin care a contestat interdicția de intrare pe teritoriul țării vecine, informează CURENTUL. 

„Din acest răspuns, motivul specific pentru introducerea acestei interdicții nu este clar și aceasta este încă o dovadă că pur și simplu au vrut să mă pedepsească pentru poziția mea civică și politică. Ei bine, aceasta este decizia lor, iar eu rămân cu convingerile mele: statalitatea moldovenească, limba moldovenească, istoria moldovenească, poporul moldovenesc”, a declarat el.

Maxim Moroșan a mai spus că, „adevărul nu poate fi ascuns, oricât de mult ar dori unii să facă lucrul acesta. Avem dreptul la statalitate și vom demonstra tuturor că Moldova poate reuși ca stat”.

Amintim că, la 9 aprilie 2024, Maxim Moroșan, având planificată o vizită de lucru în România, a aflat la frontieră că are interdicție de a intra pe teritoriul statului vecin.

Inapoi la arhiva noutaților