[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost semnat acordul pentru execuția lucrărilor de construcție a drumului M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești-frontiera cu România
13 Iunie

Astăzi, Administrația de Stat a Drumurilor, împreună cu LLC Automagistral Pivden au semnat acordul pentru execuția lucrărilor de construcție a drumului M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești-frontiera cu România (ocolirea or.Vulcănești), km+0+000-km 8+580.

Drumul M3 este cel mai scurt și cel mai important drum de legătură între Chișinău și Giurgiulești, oferind acces la Dunăre și Marea Neagră.

Totodată, coridorul M3 este parte integrantă a coridorului European E577 Poltava – Kirovograd – Chișinău – Giurgiulești-Galați-Slobozia. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea costurilor transportului rutier și micșorarea timpului de parcurgere pentru beneficiarii de drumuri din țara noastră.

Peste 12000 mii de locuitorii a or. Vulcănești nu vor mai suporta zgomotul produs de mașinile de mare tonaj și vor beneficia de un drum bun și sigur. Conform studiului intensității traficului, componența traficului după construcția drumului de ocolire va fi de peste 1700 autovehicule fizice timp de 24 de ore.

Reamintim că, contractul prevede construcția a unui drum nou pe o lungime de circa 8,58 km la estul și sudul orașului Vulcănești.

Astfel, lucrările aferente obiectivului dat vor include:

  • construcția unui pod la km 2+965 cu o lungime de 42 metri și a unui pasaj la km 4+690;
  • construcția noilor terasamente pe sectorul km 2+800 – km 8+580;
  • reconstrucția sectorului de drum existent km 0+100 – km 2+800;
  • amenajarea acceselor laterale către câmpurile agricole și amenajarea intersecției cu drumul regional G142 „Vulcănești – Etulia”.

Suntem recunoscători partenerului nostru Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare de sprijinul acordat în implementarea acestui proiect.

Inapoi la arhiva noutaților