[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost deschis un Laborator de încercări și cercetări a materialelor pentru drumuri și construcții
30 Mai

Directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Ghenadie Țepordei, directorul general adjunct al APP, Mihail Soțchi, precum și membrii Consiliului de administrație al entității, au participat la deschiderea Laboratorului de încercări și cercetări a materialelor pentru drumuri și construcții din cadrul Institutului de Cercetări Științifice în Construcții „INCERCOM” Î.S., transmite CURENTUL.

În cadrul evenimentului, Vadim Ciobanu, administrator interimar al ICȘC „INCERCOM” Î.S. s-a referit la importanța laboratorului în cadrul Institutului. „De activitatea acestui laborator se vor putea bucura companiile specializate din întreaga țară și de peste hotare. Laboratorul de încercări și cercetări a materialelor pentru drumuri și construcții va oferi servicii de calitate respectând standardele în vigoare într-un domeniu destul de solicitat și aflat în vizorul întregii societăți, care, indiscutabil, vor facilita, asigurând calitate în executarea lucrărilor ulterioare ce țin de drumuri și construcții”, a subliniat V. Ciobanu.

„Laboratorul va aduce folos țării și va ajuta producătorii în determinarea calității materialelor la inițierea și finalizarea lucrărilor respective. Suntem deschiși pentru a oferi servicii pentru companiile specializate în drumuri și construcții din țările vecine, avem un spectrul larg de încercări fizico-chimice, unice, echipament modern, și încercări specifice disponibile doar în țara noastră. Până la sfârșitul lunii iunie, Laboratorul va fi dotat cu utilaj suplimentar”, a reiterat administratorul interimar al Institutului.

În contextul dat, directorul general al Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, a reliefat importanța evenimentului pentru această întreprindere de stat, cât și a subliniat aportul „INCERCOM” pentru întreaga țară în efectuarea activității de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer tehnologic în domeniul tehnologiei materialelor de construcții și construcțiilor.

„Este apreciat faptul că Centrul de cercetare și încercări de laborator din cadrul „INCERCOM” Î.S. se află în permanentă căutare și adoptare a noilor tehnologii și a metodelor de încercări fizico-mecanice, a materialelor de construcție. Dotarea Laboratorului cu echipament performant pentru controlul calității drumurilor și a materialelor pentru construcție va asigura cererea actuală pentru servicii ce corespund standardelor europene. Aveți susținerea noastră în acțiunile inițiate, care vor duce la înregistrarea unor rezultate marcante în dezvoltarea economică a întreprinderii”, a accentuat directorul general al APP, Ghenadie Țepordei.

Reamintim, că ICȘC „INCERCOM” Î.S. este o întreprindere de stat cu autonomie financiară, creată la 30 noiembrie 1994. Centrul de cercetare și încercări de laborator (CCÎL) al Institutului deține acreditare MOLDAC. CCÎL realizează încercări fizico-mecanice pentru majoritatea materialelor de construcții, începând cu verificarea gradului de compactare a solului, analiza betonului asfaltic, amestecuri de betoane din ciment, agregate pentru betoane, lianți, materiale pentru zidării, materiale din lemn, îmbinări sudate, materiale de hidroizolare etc. Totodată, acest laborator este unicul din Republica Moldova, care efectuează încercări pentru blocuri de ferestre și uși din PVC și aluminiu conform standardelor europene.

766X431_sliderMainImages_1622115239_z7Zox3iRIlQUAoWBZ407f8wvofuS5AI1RwFHahwm.jpeg

Inapoi la arhiva noutaților