[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost creat un grup de lucru care va monitoriza procesul de alimentare în grădinițele din capitală
4 Februarie

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban anunță că a fost creat un grup de lucru care va monitoriza procesul de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ preuniversitar din oraș, în perioada 10 februarie până pe 31 mai, transmite CURENTUL.

Instituțiile vor fi verificate aleatoriu, iar toate cazurile vor fi făcute publice.

„Am avut mai multe semnale de la părinți că sunt încălcate drepturile copiilor. Nu dă Doamne să se întâmple așa ceva! Totodată, sunt unii consilieri care nu cunosc situația în domeniu, dar fac declarații politice”, menționează Ion Ceban.

Grupul creat va verifica:
– calitatea și cantitatea produselor alimentare livrate în cantinele instituțiilor de învățământ;
– prezența și respectarea meniului-model pe 10 zile, coordonat cu Centrul de Sănătate Publică;
– meniul zilnic de repartiție, întocmit în baza meniului-model;
– corespunderea normei fiziologice de consum pentru fiecare elev cu indicațiile meniului;
– respectarea recomandărilor privind funcționarea blocului alimentar în cadrul instituției de învățământ, în vederea prevenirii răspândirii infecției COVID-19, în rândul elevilor și angajaților;
– corectitudinea formării prețurilor la produsele achiziționate și la bucatele preparate (aplicarea adaosului comercial);
– prezența documentului primar cu regim special – bonul de plată care conține totalitatea operațiunilor economice efectuate zilnic la bufete etc.

„Amintesc că de luni în grădinițele din capitală a intrat în vigoare alt tip de meniu alimentar pentru copii”, mai spune Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților