[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost consilier local 3 mandate, dar la al 4-lea a fost nevoită să renunțe: „Cerem să fie schimbată legea”
14 August

Oportunitățile și provocările în exercitarea funcției publice de către aleșii locali a fost subiectul unei consultări, astăzi, organizată de Comisia administrație publică, informează CURENTUL.

Deputatul Blocului ACUM, Veronica Roșca, a precizat că, în legislația noastră sunt foarte multe impedimente în ceea ce ține de susținerea femeii la participarea în alegerile locale.

În același timp, deputatul Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, a încurajat femeile la participarea și luarea unor decizii în viața publică. „Dorim ca femeile să fie cât mai multe în consiliile raionale. Acolo unde sunt femeile, e ordine”, a declarat deputatul.

La rândul său, directorul grădiniței din Bardar, raionul Ialoveni, Galina Tonu, a vorbit despre o problemă din cadrul consiliilor raionale.

„Am fost consilier 3 mandate, în al 4-lea tot am devenit consilieră, dar în legătură că am devenit director de grădiniță, nu am avut dreptul de a-mi duce mandatul la sfârșit. Din numele directorilor de grădinițe, cerem să fie schimbată legea ca să putem și noi să ne apărăm drepturile la nivel de instituție. Daca va fi schimbată această lege, vor fi și mai multe femei în consiliile raionale”, a precizat Tonu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților