[ X ]
[ X ]
[ X ]
A avut loc ședinţa de bilanţ a Grupului Comun de Analiză a Riscurilor la nivel naţional
4 Februarie

La sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a avut loc şedinţa de bilanţ pentru anul 2020 a Grupului Comun de Analiză a Riscurilor (GCAR) la nivel național, în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere, a traficului de ființe umane și a migrației ilegale, transmite CURENTUL.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Serviciului Vamal, Inspectoratului General de Poliție, Biroului Migrație și Azil, Serviciul de Informații și Securitate și ai Procuraturii Generale au concluzionat rezultatele activităţii GCAR precum și a activității Grupurilor Comune Regionale de Analiză a Riscurilor, pentru anul 2020.

De asemenea, în vederea formării unei imagini de ansamblu a situației reale create, la ședință au fost discutate mai multe subiecte de interes privind securitatea frontalieră, orientate spre consolidarea sistemului de analiză a riscurilor la nivel naţional.

Ultima parte a întrunirii a fost focusată pe elaborarea planului de acţiuni al Grupului Comun de Analiză a Riscurilor, pentru anul 2021. Acesta are drept scop fortificarea continuă a eforturilor depuse de instituțiile statului în scopul combaterii criminalității transfrontaliere, a traficului de ființe umane și a migrației ilegale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților