[ X ]
[ X ]
[ X ]
70 tone de apă potabilă vor fi livrate la cinci lăcașe sfinte din Chișinău
18 Ianuarie

De Bobotează, furnizorul de apă din Chișinău va livra bisericilor din municipiul Chișinău peste 100 de mii de litri de apă pentru sfințire, transmite CURENTUL.

Numită și Agheasmă Mare, aceasta va fi împărțită credincioșilor, care vor putea gusta din ea dimineața pe nemâncate timp de opt zile, ulterior o vor folosi numai pentru sfințirea caselor, gospodăriilor.

Astfel, de Bobotează, S.A. „Apă-Canal Chișinău”, conform unui grafic stabilit, vor livra gratuit în total 70 tone apă potabilă la mai multe biserici din Chișinău.

Furnizorul de apă, va livra pe parcursul a doua zile, pe 18-19 ianuarie, curent, 18 tone de apă: Mănăstirii Sfântul Teodor Tiron, cunoscută drept și Mănăstirea Ciuflea. Apa livrată va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior sfințită și împărțită enoriașilor.

Câte 12 tone de apă vor fi livrate Hramului Tuturor Sfinților, din strada Dimo, 2, între orele 8.30-16.00, dar și bisericii Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Cuviosul Daniil Sihastru, din strada Mihai Sadoveanu, 17. La Biserica Sfânta Teodora de la Sihla, din strada Pușkin 20, vor fi aduse două autocisterne de apă a câte 10 tone apă între orele 8.30-16.00. Peste 20 de tone apă vor fi livrate de S.A. „Apă-Canal Chișinău”, și Bisericii Tuturor Sfinților Români din sectorul Botanica al capitalei, între orele 9.00-17.00.

Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită. Bobotează, este una dintre cele mai mari sărbători religioase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților