[ X ]
[ X ]
[ X ]
70 de saci cu tutun depistați la frontiera moldo-ucraineană, urmare a unei operațiuni comune
14 Ianuarie

Polițiștii de frontieră în conlucrare cu omologii din Ucraina au contracarat un caz de contrabandă cu tutun. Pe ambele maluri ale râului Nistru au fost depistați 70 de saci, ce conțineau circa 2100 kg de substanță asemănătoare tutunului, în prezent echipa comună cercetează cazul în vederea identificării persoanelor și luării măsurilor legale ce se impun, informează CURENTUL.

Astăzi, 14 ianuarie a.c., pentru valorificarea unei informații operative, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Otaci în comun cu reprezentanții Detașamentului Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei Moghilev-Podolsk au inițiat un șir de măsuri privind prevenirea și combaterea transportului ilicit de bunuri peste frontiera „verde”. Astfel, în jurul orei 02.00, pe direcția Unguri-Broniţa, au fost observate persoane în timp ce treceau, cu barca, peste râul Nistru. La apropierea inspectorilor de frontieră către locul faptei, persoanele în cauză au reușit să fugă, însă pe malurile râului fiind găsite mai multe obiecte suspecte.

În acest sens, polițiștii de frontieră au depistat 45 de saci de polietilenă, a câte 30 kg fiecare, plini cu substanțe asemănătoare tutunului, ce însumează o cantitate de 1350 kg. Din informațiile prezentate de colegii ucraineni, pe teritoriul acestora s-au ridicat 25 de saci și a fost identificat un autovehicul care era folosit la transportarea mărfii de contrabandă.

În prezent, sacii cu tutun sunt depozitați la sediul SPF Otaci, iar cercetările continuă în comun cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea stabilirii întregii arii infracționale și depistării tuturor persoanelor implicate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților