[ X ]
[ X ]
[ X ]
5 tratate bilaterale au fost semnate la Guvern. Iată ce conțin acestea
17 Octombrie

În prezența premierului Pavel Filip și a președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, astăzi au fost semnate la Guvern 5 tratate bilaterale, transmite CURENTUL.

Astfel, cetățenii ambelor țări vor putea călători dintr-un stat în altul în baza buletinului de identitate. Aceștia vor putea intra pe teritoriul statelor pentru aceeași perioadă de ședere ca şi în cazul paşapoartelor. Totodată, transportatorii de mărfuri vor putea tranzita cele 2 țări fără autorizații de transport, fapt care va facilita transportarea bunurilor pe teritoriul ambelor state.

Un alt tratat prevede că militarii din ambele țări vor fi instruiți la locul de serviciu, vor efectua vizite de lucru, vor participa la exerciții comune și alte activități sociale și culturale. Acordul de cooperare în domeniul tineretului şi sportului promovează cooperarea dintre organizațiile de tineret şi cele sportive prin realizarea diverselor proiecte comune, efectuarea schimbului de experienţă în domeniul siguranței în sport, în vederea organizării evenimentelor sportive comune, dar și a promovării femeilor în sport.

Tot astăzi, a fost semnat și un memorandum de înțelegere privind modul de administrare a liceului moldo-turc „S. Demirel” din orașul Congaz. Memorandumul prevede condițiile de admitere, limbile de organizare a studiilor, finanțarea şi scutirile de taxe pentru materialele livrate de partea turcă pentru dotarea tehnico -materială a liceului.

Până în prezent, între Republica Moldova și Republica Turcia au fost semnate 65 de acorduri bilaterale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților