[ X ]
[ X ]
[ X ]
5 bărbați vor compărea pe banca acuzaților pentru mituirea unor militari
27 Iulie

Procurorii anticorupție au transmis în judecată cauzele penale în privința a cinci bărbați din Chișinău, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere activă, transmite CURENTUL.

Conform materialelor urmăririi penale, figuranții au oferit mijloace bănești în sume cuprinse între 500 și 5 000 de lei, factorilor de decizie din cadrul unui centru militar din municipiul Chișinău. În schimbul banilor, învinuiții solicitau realizarea sau urgentarea diferitor servicii: punerea la evidența militară, perfectarea livretului militar în legătură cu expirarea vârstei de încorporare, neîncorporarea în serviciul militar în termen în rândurile Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

Învinuiții și-au recunoscut vina, iar pentru comiterea infracțiunii de corupere activă legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2 000 la 4 000 u.c.

De menționat că, cauza penală în privința a patru responsabili din cadrul centrului militar Chișinău care asigurau realizarea solicitărilor menționate, a fost transmisă de către procurorii anticorupție instanței de judecată în luna iunie, aceștia fiind judecați pentru corupere pasivă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților