[ X ]
[ X ]
[ X ]
48 000 țigarete ascunse în podeaua unui mijloc de transport, depistate la vama Sculeni
22 Iunie

Funcționarii postului vamal Sculeni în conlucrare cu polițiștii de frontieră au prevenit o tentativă de transportare a 2400 pachete de țigări, ascunse în locuri special adaptate.  Cazul a fost înregistrat ieri, 21 iunie a.c., la orele amiezii, informează CURENTUL.

Grupul de lucru a depistat în podeaua mijlocului de transport un loc special amenajat, unde erau ascunse 2 400 pachete de țigări, marca ,,Kent Navy Blue”.

Un conațional, în vârstă de 40 de ani s-a prezentat la linia de control în postul vamal Sculeni, pe direcția ieșire din țară, la volanul unui Volkswagen Multivan. Urmare a verificării unei informații operative pe faptul transportului de țigarete prin eludarea controlului vamal, mijlocul de transport a fost supus unor verificări suplimentare. În rezultat, în compartimentul marfar, echipa de control a identificat o podea dublă, sub care erau aranjate 2400 pachete de țigări cu timbru de acciz moldovenesc. Acestea urmau să ajungă ilicit pe teritoriul Uniunii Europene.

Țigările în valoare de peste 120 000 lei și mijlocul de transport au fost ridicate, iar cazul este cercetat în continuare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

Inapoi la arhiva noutaților