[ X ]
[ X ]
[ X ]
47% din mijloacele financiare alocate Fondului rutier au fost absorbite în primele 5 luni ale anului
12 Iulie

Prim-ministrul Dorin Recean a prezidat ședința Consiliului Fondului rutier, desfășurată la Guvern. În cadrul întrunirii, a fost prezentat raportul privind executarea bugetului Programului de repartizare a mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice naționale în primele cinci luni ale anului.

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea redistribuirii mijloacelor financiare în interiorul Programului, astfel încât să poată fi realizate lucrările de reparație a drumurilor regionale aflate în stare precară.

Potrivit raportului prezentat de șeful interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan, în perioada ianuarie – mai 2023, s-au cheltuit aproape 700 de milioane de lei pentru reparația și gestionarea drumurilor publice naționale, ceea ce constituie o absorbție de 47% din suma anuală alocată.

Prim-ministrul Dorin Recean a solicitat factorilor de decizie să dinamizeze activitatea de construcție și reparație a drumurilor, dar și să fie mai exigenți pentru menținerea acestora în stare bună.

„Trebuie să ne mobilizăm, să avem o gestionare și o implementare mai bună a contractelor încheiate. Să fiți mai exigenți și în modul de utilizare a drumurilor. Aștept, în termeni cât mai restrânși, să începem a utiliza cântarele pentru vehiculele de mare tonaj. Cu cât drumurile sunt mai bune, cu atât este mai dinamic comerțul pe interior, iar condițiile de activitate și de circulație a cetățenilor sunt mai comode”, a spus șeful Guvernului.

În total, în anul 2023, pentru Fondul rutier au fost alocate 2,2 miliarde de lei din bugetul de stat pentru întreținerea și reparația drumurilor publice naționale.

Inapoi la arhiva noutaților