[ X ]
[ X ]
[ X ]
36 de ambulanțe noi vor ajunge la stațiile de urgență din Chișinău și Institutul Mamei și Copilului pentru serviciul medical de urgență prespitalicească
27 Noiembrie

36 de ambulanțe noi, de tip „B”, dotate cu echipament performant, vor ajunge în punctele medicale de urgență prespitalicească. 35 de autospeciale vor fi distribuite stațiilor de urgență din municipiul Chișinău, iar una este destinată Institutului Mamei și Copilului, transmite CURENTUL.

La ceremonia de repartizare a ambulanțelor, premierul Pavel Filip a menționat că reînnoirea parcului de ambulanțe va crește capacitatea de intervenție, va crea condiții de muncă mai bune pentru lucrătorii medicali și va spori calitatea serviciilor prestate pacienților.

Premierul a accentuat că procurarea ambulanțelor din bugetul de stat a fost posibilă datorită reformelor implementate de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, creșterea atractivității investiționale a țării și reformelor în instituțiile statului: de la Inspectoratul Fiscal până la Serviciul Vamal. În urma acestor reforme, veniturile la bugetul de stat au sporit cu circa 2 miliarde de lei, oferind posibilitatea de a investi, inclusiv în sectorul medical. Urmează și alte investiții în acest domeniu. În curând, cu susținerea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, vor fi achiziționate încă aproximativ 170 de ambulanțe.

Pentru procurarea celor 36 de ambulanțe, din bugetul de stat au fost alocate 55 de milioane de lei. În anul curent, au mai fost cumpărate alte 74 de ambulanțe, repartizate deja în localitățile țării.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților