[ X ]
[ X ]
[ X ]
312 milioane de lei pentru domeniul educației și cercetării. Precizările ministrului Topală  
15 Iulie

Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat că Guvernul a decis să aloce 312 milioane de lei pentru domeniul educației și cercetării, informează CURENTUL.

Ministrul a amintit că, în ședința de miercuri, Guvernul a aprobat hotărârea privind reforma învățământului superior și a spus că astăzi documentul a fost publicat.

„Acest lucru va oferi perspective mai bune atât la nivel individual, cât și instituțional. Principiul nostru este să oferim resurse publice instituțiilor și oamenilor care performează. Această reorganizare vine cu bani în plus”, a declarat el.

În context, ministrul a anunțat că s-a decis alocarea a 290 milioane lei pentru 13 instituții care vor derula 20 de proiecte. E vorba de profesori, cercetători și studenți.

„De asemenea, vom aloca 23 de milioane de lei pentru cercetători.

În total e vorba de 312 milioane de lei”, a mai spus oficialul.

Totodată, Anatolie Topală a spus că astăzi va avea o întâlnire cu rectorii și directorii instituțiilor de cercetare care vor fuziona pentru a discuta planul de acțiuni pentru a implementa hotărârea aprobată de Guvern.

Inapoi la arhiva noutaților