[ X ]
[ X ]
[ X ]
24 mii lei – atât au costat 2 colane ale Judecătorului Curții Constituționale
21 Iunie

Curtea Constituțională a achiziționat, în 2019, un nou Colan al Judecătorului. Conform raportului cu privire la monitorizarea contractelor pentru trimestrul I al anului 2019, colanul a fost executat în proporție de 100% în luna ianuarie, transmite CURENTUL.

Tot acolo se spune că autorul acestuia este Ivan Terehov, care a fost remunerat cu 20 mii lei. În 2018, pentru Colanul Judecătorului a fost achitat 12 mii lei.

Nu este clar cum arată și cine poartă Colanul de 20 mii lei.

Update: Comunicatorul Curții Constituționale, Emil Gaitur, a oferit detalii despre Colanul Judecătorului Curții, despre care CURENTUL a scris în această dimineață.

„Potrivit deciziei Plenului Curții, privind aprobarea modelului robei și Colanul Judecătorului Curții Constituționale nr.7 din 10 decembrie 2015, Colanul Judecătorului este compus dintr-un lanț și însemnul colanului fabricat din bronz și șlefuit în culoare argintie. Însemnul Colanului reprezintă blazonul Stemei Curții Constituționale, proiectată pe un scut heraldic rectangular cu vârful rotunjit, încărcat pe un fundal bordo, într-un câmp metalic de culoare argintie, latura inferioară în formă de semicerc broșat într-o cunună deschisă cu frunze de stejar”, a spus Emil Gaitur.

Menționăm că, autorul colanelor judecătorești este Ivan Terehov, care a fost remunerat cu 24 mii lei, suma care include și TVA. Astfel, prețul unui colan este de 12 mii lei ca și în 2018”, a precizat Emil Gaitur.

Mihaela Grosu

1

Inapoi la arhiva noutaților