[ X ]
[ X ]
[ X ]
17 de tineri soldați au depus jurământul militar
12 Iulie

Peste 170 de tineri recent încorporați în Armata Naţională au depus jurământul militar în cadrul unei ceremonii desfășurate la Chișinău.

Prezent la evenimentul din cadrul Regimentului de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică”, comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, i-a felicitat pe soldați cu acest prilej, menționând că timp de 12 luni, tinerii vor dezvolta abilități profesionale, care le vor fi utile în timpul exercițiilor naționale și internaționale. În același context, oficialul i-a îndemnat să demonstreze responsabilitate și disciplină maximă la îndeplinirea serviciului militar în termen.

De notat că până la depunerea Jurământului militar, tinerii au fost instruiți timp de cinci săptămâni în cadrul Cursului de instruire inițială. În perioada menționată soldații au studiat regulamentele militare, elementele instrucției de front și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotarea Armatei Naționale.

După ceremonie, soldații beneficiază de cinci zile de concediu, după care vor reveni în unități pentru continuarea serviciului militar în termen.

Inapoi la arhiva noutaților