[ X ]
[ X ]
[ X ]
150 mln. lei au fost alocați pentru intervențiile în cadrul programelor speciale ale CNAM
17 August

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat în jur de 150 milioane de lei pentru intervenţiile realizate în cadrul programelor speciale în primele șase luni ale anului curent. Suplimentar costului cazului tratat au fost achitate și consumabile costisitoare, transmite CURENTUL.

Suma respectivă a acoperit cheltuielile pentru 5 360 de intervenții, ceea ce reprezintă 63% din numărul total de operații planificate pentru perioada ianuarie-iunie în cadrul programelor speciale, conform contractelor încheiate cu instituţiile medicale.

Din numărul total de operaţii realizate, cele mai multe – 1943 sunt intervenţii minim-invazive la adulți în cazul infarctului miocardic după care urmează operaţiile de cataractă – 1498, protezările articulațiilor mari (protezările de genunchi și șold) – 815, operaţiile pe cord și vase – 562 etc.

Printre cauzele care au dus la neexecutarea volumului total de operații planificate pentru primele șase luni în cadrul programelor speciale se numără pandemia de COVID-19 și efectele acesteia, precum și alți factori, cum ar fi lipsa consumabilelor costisitoare.

Menționăm că CNAM a contractat în 2020 intervenții chirurgicale în cadrul a 13 programe speciale, printre care: cardiochirurgie, cardiologie intervențională, chirurgie endovasculară, cardiologie intervențională congenitală, protezarea articulațiilor mari, protezări vasculare, tratament operator pentru cataractă, neurochirurgia fracturilor coloanei vertebrale ș. a.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților