[ X ]
[ X ]
[ X ]
15 troleibuze procurate fin Riga vor fi puse astăzi pe rute
31 Decembrie

15 troleibuze din cele 25 cu parcurs, achiziționate din Riga, Letonia, vor fi puse astăzi pe diverse rute. Cinci dintre ele sunt articulate, iar restul 20 sunt unități clasice, transmite CURENTUL. 

Troleibuzele sunt dotate cu podea joasă și rampă rabatabilă pentru accesul persoanelor cu necesități speciale, sisteme de aer condiționat și dispun de camere video pentru supraveghere în interior.

Troleibuzele articulate model „Ganz Solaris Trollino 18” (GST-18) au capacitatea de îmbarcare sporită, 170 locuri, inclusiv 43 locuri pe scaune, iar troleibuzele clasice model „ŠKODA 24 Tr” au o capacitate de 99 locuri.

Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 8 milioane de lei, o cifră foarte convenabilă pentru municipalitate. Astfel, în urma suplinirii parcului de troleibuze, Regia Transport Electric are în administrare 400 de unități de transport. De asemenea, anul viitor în capitală urmează să ajungă alte 30 de troleibuze din Belarus.

„Iată aceste lucruri, realizări este raportul nostru, anual, lunar, săptămânal și în fiecare zi pentru locuitorii municipiului Chișinău.

La mulți ani Chișinău”, punctează primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților