[ X ]
[ X ]
[ X ]
15 milioane de euro va oferi BERD pentru modernizarea ”CET-Nord” din Bălți
14 Aprilie

Parlamentul a ratificat Acordul de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru reabilitarea Centralei Electrice cu Termoficare Nord (SA ”CET-Nord”) din municipiul Bălți. Deputații au votat, în două lecturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și BERD în vederea realizării proiectului, informează CURENTUL.

Valoarea împrumutului constituie 15 milioane de euro, dintre care 9,5 milioane de euro – pentru realizarea componentei investiționale, iar 5,5 milioane de euro – pentru refinanțarea datoriei istorice. Perioada de acțiune a acordului constituie 15 ani și include perioada de grație de trei ani.

Componentele prioritare ale proiectului sunt: furnizarea și instalarea punctelor termice individuale; implementarea sistemului de distribuție pe orizontală a agentului termic și apei calde din interiorul blocurilor locative; construcția unui rezervor de acumulare a energiei termice; modernizarea instalațiilor de tratare a apei ș.a. Proiectul va fi realizat timp de trei ani.

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a subliniat faptul că implementarea proiectului se va solda cu importante beneficii economice, sociale și de mediu.

 

Inapoi la arhiva noutaților