[ X ]
[ X ]
[ X ]
10 ani de închisoare pentru un bărbat din Glodeni care a vrut să-și omoare amicii de pahar
5 Ianuarie
Prin sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, din 23 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a fost recunoscut vinovat de tentativă de omor asupra a două persoane, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.
În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, la data de 15 august 2022, aproximativ la ora 18:50, inculpatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, într-o gospodărie din raionul Glodeni,  în urma unui conflict cu un cuplu ( un bărbat și concubina acestuia), conştientizând caracterul periculos al acţiunilor sale, a luat de pe masa din ogradă un cuţit de bucătărie și i-a aplicat bărbatului câteva lovituri, inclusiv în regiunea gâtului şi cutiei toracice, apoi, tot cu acest cuţit, i-a aplicat 6 lovituri concubinei acestuia, inclusiv în regiunea feței şi gâtului.
Din cauze independente de voinţa făptuitorului, acesta nu a omorât victimele, or femeia s-a apărat, apucând lama cuţitului cu mâna dreaptă, iar proprietara casei a început a striga în ajutor, astfel că făptuitorul, fiind speriat, a fugit de la faţa locului.
Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat, prin urmare, cauza în privința acestuia a fost examinată în procedură simplificată.
În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.
Inapoi la arhiva noutaților