[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) A fost lansat un nou spot social cu tematica „Viteza ucide”
22 Iulie

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) al IGP în parteneriat cu Fundația „ProtectMD” și Automobil Club din Moldova au realizat cel de-al doilea spot social din cadrul proiectului „Fii informat, fii sigur!”, transmite CURENTUL.

„Tragediile din teatru se deosebesc de tragediile reale. Nu există astfel de probleme ce pot costa viața cuiva. Nu depășiți viteza, în nici un caz!” este mesajul spotului și are scopul de a încuraja conducătorii auto să respecte limitele legale de viteză, pentru a evita consecințele fatale ale accidentelor rutiere, întrucît viteza excesivă este una din principalele cauze ale mortalității în traficul rutier.

Potrivit informațiilor INP, de la începutul anului și pînă în prezent, pe teritoriul țării, au fost înregistrate 1 076 accidente rutiere (1 065 – anul precedent) soldate cu 124 persoane decedate şi 1 344 traumatizate.

Cea mai frecventă încălcare a regulilor circulației rutiere comisă de conducătorii auto a fost depăşirea vitezei stabilite, din cauza acestei încălcări fiind înregistrate 307 accidente rutiere.

În context, Inspectoratul General al Poliției vine cu solicitarea ca șoferii să dea dovadă de maximă prudență la volan, să-și cupleze centura de siguranță, să respecte limita de viteză, să se asigure că și pasagerii lor sunt în siguranță și să nu consume băuturi alcoolice înainte să pornească la drum.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților