[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veşti bune de la Bruxelles pentru şoferii moldoveni
4 Septembrie

Recent a avut loc ședința Comitetului de Management al Consiliului Birourilor de la Bruxelles, care a decis de a amîna suspendarea Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule pănă la 1 aprilie 2016, transmite CURENTUL.

Conform Comitetului de Management, decizia a  fost condiționată de faptul că BNAA a îndeplinit în mod satisfăcător  cerințele Consiliului Birourilor. Astfel că Comitetul de Management își rezervă dreptul de a amîna din nou suspendarea  statutului de membru în Sistemul Internațional Carte Verde a Republicii Moldova pănă la Adunarea Generalî din 2016, care va adopta atunci o decizie finală în rapoirt cu țara noastră.

Comitetul de Managemetn a aprobat  un plan de acțiuni ce ar permite părții moldave de a facilita procesul. Acest plan de acțiuni prevede ajustarea cadrului legal aferent RCA și Carte Verde, identificarea procedurilor de soluționare a plății despăgubirilor. La fel, planul de acțiuni abordează și aspecte  financiare și tehnice, ceia ce presupune prezentarea periodică de către BNAA a rapoartelor financiare audiate, precum și a altui gen de rapoarte, etc.

În cazul cînd aceste cerințe nu-și vor găsi materializarea și soluționarea, BNAA va fi suspendat în mod automat din cadrul Consiliului Birourilor începînd cu 1 aprilie 2016.

Comitetul de Management al   Consiliul Birourilor Carte Verde cu sediul la Bruxelles vine și cu recomandări  către autoritățile competente din Republica Moldova de a acționa în strînsă cooperare cu BNAA pentru a facilita transpunerea în fapt a planului de acțiuni pentru ca Moldova să-și păstreze locul în Sistemul Internațional Carte Verde.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților