[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de persoane  riscă închisoare pentru extragerea zăcămintelor minerale din rîul Nistru
22 Septembrie

Procuratura Generală a stabilit ilegalităţi la compartimentul respectării legislaţiei privind protecţia mediului înconjurător,  în raport cu circumstanţele extragerii zăcămintelor din rîul Nistru, transmite CURENTUL.

Investigaţiilor au relevat că anumite persoane ar fi desfăşurat activităţi ilicite de extragere a nisip-prundişului, sortarea şi comercializarea acestuia în lipsa documentelor permisive, utilizînd tehnică specială pentru extragerea zăcămintelor minerale din albiile rîurilor.

Astfel, procurorii au constatat că, în lipsa documentelor corespunzătoare şi autorizaţiilor organelor de resort, un grup de persoane a extras ilegal, în intervalul lunilor mai-septembrie 2014, zăcăminte minerale de nisip-prundiş în volum de aproximativ 10 500 m3, la preţul de 100 lei pentru 1 m³, în valoare totală de 1 050 000 lei, prejudiciind astfel statul şi mediul înconjurător în proporţii deosebit de mari.

Procuratura Generală a dispus începerea a două cauze penale – samavolnicia, adică exercitarea unui drept legitim sau presupus în mod arbitrar şi prin încălcarea ordinii stabilite, soldată cu daune în proporţii deosebit de mari şi alte urmări grave. Pentru această infracţiune, legislaţia prevede de la 3 la 8 ani închisoare.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților