[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un ex-primar a fost condamnat la anii grei de puşcărie
25 Martie

Fostul primar al unei localităţi din raionul Taraclia a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, informează Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie, citat de CURENTUL.

Potrivit procurorilor, în anul 2010, contrar rezultatelor licitaţiei cu privire la transmiterea în arendă a unui obiectiv acvatic cu suprafaţa de 25,18 ha, proprietate publică, în cadrul căreia a fost stabilită plata de arendă anuală, în mărime de 92 mii lei, fostul primar i-a stabilit cîştigătorului licitaţiei o taxă de arendă cu mult diminuată. La încheierea cu persoana fizică, desemnată câştigător al licitaţiei, a contractului de arendă a iazului pe un termen de 6 ani, idilul a stabilit o plată de arendă anuală de 17 mii de lei.

Astfel, prin acţiunile sale, fostul primar a cauzat administraţiei publice locale daune în proporţii considerabile, estimate la aproximativ 140 mii lei.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Taraclia, ex-primarul a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.

Prin aceeaşi sentinţă, a fost dispusă încasarea de la inculpat în beneficiul administraţiei publice locale a sumei integrale a prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților