[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Un bărbat din Troițcoe, Cimișlia, este cercetat pentru cultivarea ilegală a macului
16 Iunie

Polițiștii de frontieră, în colaborare cu angajații Inspectoratului de Poliție Cimișlia au depistat în grădina unui bărbat din satul Troițcoe, Cimișlia, 500 de plante de mac. Acum, bărbatul este cercetat pentru cultivarea ilegală a macului, transmite Curentul.md.

În vederea valorificării unor informaţii operative, ofiţerii de investigaţie din cadrul Direcţiei Regionale Est şi inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră „Troiţcoe”, alături de poliţiştii Inspectoratului Cimişlia, s-au deplasat la domiciliul bărbatului, unde au găsit 500 de plante de mac în creştere. Firele de mac au fost ridicate şi transmise spre expertiză pentru a stabili dacă fac parte din categoria plantelor care conţin substanţe narcotice. Cercetările continuă pentru a stabili şi vinovăţia persoanei în cauză.

Curentul.md menționează că, în perioada 30 mai – 31 august curent se desfăşoară operaţiunea specială ”MAC 2014”, care prevede un şir de acţiuni în combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților