[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei copii au fugit de acasă și s-au rătăcit la frontieră
30 Mai

Polițiștii de frontieră şi populaţia locală au depistat a trei minori, aflaţi fără supravegherea părinţilor, transmite Curentul.md.

În amiaza zilei de 29 mai, la ajutorul angajaţilor din punctul de trecere Vulcăneşti a apelat un şofer de taxi. Acesta avea în salonul maşinii 3 copii, pe care îi preluase din oraşul Vulcăneşti. Din spusele şoferului, minorii doreau să ajungă în Ucraina, însă fiind într-o regiune necunoscută s-au apropiat de el şi au cerut ajutor pentru direcţionare spre frontieră.

În urma discuţiilor cu minorii, s-a stabilit că sunt fraţi, cu vârste cuprinse între 13 – 14 ani, dintre care doar unul avea certificatul de naştere.

Copii au declarat că locuiau cu tatăl într-o localitate din apropierea oraşului Chişinău, însă din cauză că permenent erau puşi să muncească, iar bătăile nu conteneau, au decis să fugă de acasă. Copii nu au putut explica cum au ajuns în oraşul Vulcăneşti, dar ştiau că cineva din Ucraina urma să-i preia şi să-i ducă la rude în oraşul Chilia.

Declaraţiile copiilor nu au fost confirmate, cazul fiind transmis Biroului minori şi moravuri al Inspectoratului de Poliţie Vulcăneşti, pentru continuarea cercetărilor.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților