[ X ]
[ X ]
[ X ]
Statul va oferi fiecărui cetățean posibilitatea să își întremeze anual sănătatea în instituțiile curativ sanatoriale
15 Septembrie

Centrul republican de reabilitare a invalizilor şi pensionarilor “Victoria” al Republicii Moldova, din orașul Sergheevka, Ucraina, dotat cu inventar nou și reparație,  va oferi posibilitatea ca fiecare cetățean să-și întremeze  sănătatea, transmite CURENTUL.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga întreprinde o vizită de lucru la Centrul de reabilitare a invalizilor şi pensionarilor “Victoria” al Republicii Moldova, în orașul Sergheevka din Ucraina, a vorbit despre importanța activității instituțiilor specializate de reabilitare și antrenare a sănătății. Ea și-a exprimat regretul că actualmente persoanele ce necesită aceste servicii nu în tot anul pot beneficia de ele. Numărul solicitărilor fiind foarte mare.

Centrul republican de reabilitare a invalizilor şi pensionarilor “Victoria” este de profil cardiologic şi prestează servicii pentru tratarea maladiilor aparatului locomotor. Instituţia dispune de 260 de paturi, iar anual în această instituție își întremează sănătatea 4396 de persoane.

În cadrul vizitei Valentina Buliga, a inspectat și lucrările de reparație care s-au desfășurat în anul curent. Pentru aceste lucrări Ministerul a alocat sanatoriului în acest an cinci milioane 470 de mii de lei, 118 mii au fost alocate pentru inventar nou.

Ministra a mai spus că toate instituțiile prestatoare de servicii sociale vor fi atestate de către Comisia Națională de Acreditare.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților